Ekgıda için meyve ve sebzeleri nasıl seçmeli ve hazırlamalıyız?

13-08-2021 14:14
Ekgıda için meyve ve sebzeleri nasıl seçmeli ve hazırlamalıyız?

Bebekler sindirim sistemleri tam gelişmeden doğarlar ve beslenme ile zaman içinde gelişir ve tamamlanır. Bu nedenle hamilelik dönemi dahil ilk 1000 gün bebeğin tüm yaşamı için çok önemlidir. Bu dönemde gerçekleşen beslenme şekli bebeğin tüm yaşam konforunu belirler.

Aslında tüm yaşamımız boyunca organik yani ilaç kalıntısız , doğal ürünlerle beslenmeliyiz. Hamilelik dönemiyle beraber bu titizlik daha önem kazanmaktadır. Organik besinlerle beraber, vücuttaki atık miktarının birikimi önlenmiş olur. Böylece sindirim sistemi atıklarla uğraşmak yerine besinlerin gerçek faydasını almaya odaklanır. Bebekler için bu daha önemlidir. Hem kilo olarak daha küçük oldukları için her bir biriken toksik madde onları daha çok etkiler. İlaçsız, koruyucu maddesiz, taze üretilmiş, doğal ve mevsiminde besinler seçmek çok önemlidir.

Peki, doğru ürünleri seçtik peki nasıl hazırlamalıyız? Özellikle ilk aylarda, yeteri kadar dişi çıkmadığı için dili ve damağı arasında ezerek tüketirler. Bu nedenle sebze ve meyvelerin doğru şekilde pişirilerek yumuşatılması ya da hali hazırda yumuşak formdakiler seçilmelidir.

Sebzelerden havuç, patates gibi sebzeler, elma gibi meyveler buharda pişirilerek yumuşatılabilir. Buharda pişirilmesinin en önemli nedeni vitamin ve minarellerin suya geçerek kaybolmasını engellemektir. Yumuşaklık derecesi, ne elde dağılacak kadar çok ne de çatalla ezilemeyecek kadar az olmalıdır. Bu şekilde organik besinleri doğru şekilde pişirerek bebeğinize sunabilirsiniz.

Başlarken en önemli konulardan biri de 6.ay ile beraber "3 gün kuralı” uygulayarak başlamanızdır. Her bir meyve ve sebzenin bebeğinize alerji yapıp yapmadığını anlamak için, sade olarak 3 gün boyunca küçük dozlarda tattırılması gerekmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.